Dagboek3 redenen om tiktok in te zetten voor je bedrijf

TikTok is een social mediakanaal waarop korte video’s worden gemaakt, bewerkt en gepubliceerd. Het platform is niet alleen geschikt voor entertainment, ook verleent TikTok zich erg goed voor marketingdoeleinden! Wij geven je 3 redenen waarom je zou willen beginnen met TikTok voor jouw bedrijf.

1. TikTok groeit enorm snel

Uit recent onderzoek van Newcom is gebleken dat TikTok inmiddels meer dan 3 miljoen Nederlandse gebruikers kent, dat is een toename van 75% ten opzichte van het jaar daarvoor! Het kanaal groeit dus enorm snel. Het merendeel van de gebruikers zijn jongeren. Is de doelgroep van jouw bedrijf dus jongeren? Begin dan zeker met TikTok om veel potentiële klanten te bereiken!

2. Creëer organisch bereik

Omdat er veel gebruikers op TikTok zitten en je snel door de video’s heen scrolt krijg je over het algemeen aardig wat views op jouw video’s. Wanneer je nog hashtags toevoegt die passen bij jouw doelgroep bereik je jouw potentiële klanten nog beter. Je wordt opgemerkt!

3. Adverteren op TikTok

Door de advertentiemogelijkheden op het platform kun je jouw gemaakte content extra onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep. Het is redelijk goedkoop en omdat nog niet veel bedrijven TikTok in hun marketingstrategie gebruiken, krijg je over het algemeen goede resultaten.

Mocht je nu TikTok willen inzetten voor jouw bedrijf maar heb je geen idee hoe je moet beginnen, wij helpen je graag