Dagboek

“Het zit erop, finito, klaar. Wat zijn de afgelopen maanden bij de SocialMediaMonteur ontzettend snel gegaan. Hoewel ik de 10 recaps van de EK’s op beeld heb mogen maken, komt er nu eentje in tekst, over mijn tijd hier op kantoor welteverstaan.”

Perfect beeld

“De eerste periode heb ik mij vooral bezig gehouden met de nasleep van de drie Europese Kampioenschappen paardensport. Interviews afnemen, uittypen, verhaaltje van maken en online zetten. Nieuwsbrieven samenstellen en foto’s, heel veel foto’s, werden er uitgekozen om het perfecte beeld bij de perfecte post te vinden. Ook de omzetting van de websites rotterdam2019.com naar chio.nl was een project waar ik me op heb gestort. Hoe vaak er “Anita, mag ik je fotoschijfje nog even?” per dag is gezegd, is niet op één hand te tellen. Het was vooral leuk om te doen omdat het meteen resultaat gaf en ik er heel veel mensen blij mee maakte. De komende tijd zal ik nog vaak naar de site gaan om te kijken wat er nu weer is veranderd, gewoon omdat het kan.”

Een hele leuke boot

“Daarna werd het (een soort van) iets rustiger. De paarden verdwenen wat meer naar de achtergrond (op een sinterklaasgedichtje na). Daarbij integreerde ik in de wereld van de scorecards, content kalenders en nieuwe social media features. Ook maakte ik kennis met de koninklijke Piet Hein. Een hele bijzondere klant, waar veel over te vinden en te schrijven is. Ik zou die leuke boot graag nog een keer zien. Gelukkig mocht ik tijdens dit alles gewoon lekker filmpjes in elkaar blijven knutselen voor de Monteur.”

Instagram top 100

“De Instagram top 100 nam ik ook onder mijn hoede. Het was voor mij, en daarbij mijn haat/liefde verhouding met Excel en WordPress even stoeien, maar toen hij in oktober werd gelanceerd was ik blij dat hij helemaal klopte. Helaas waren ze thuis in Tilburg wat minder enthousiast over al mijn nieuwe bevindingen betreft de groei van Rotterdamse Instagrammers. Er kan wel gezegd worden dat ik er lol in heb gekregen. En dat de editie van december met een lach en nieuwsgierige blik op mijn gezicht samengesteld is.”

Globetrotter

“Maar tegelijkertijd schreef ik ook mijn scriptie voor de KNHS regio Zuid-Holland met als doelgroep; jongens van 8 tot en met 12 jaar uit de provincie. Wat voor mij betekende; Een hele zaterdag doorbrengen op de manege, ‘s ochtends vroeg naar een basisschool in Den Haag, jongens achtervolgen in een winkelcentrum in Dordrecht, Facetimen met het bestuur, een middag tussen de paarden in Barendrecht en mijn tocht eindigde weer op een basisschool hier, in Rotterdam. Ik heb de Rotterdamse mensen goed leren kennen en vind ze nog steeds even leuk, misschien zelfs nog een stukje leuker.”

Houdoe en…

“Nu zit mijn tijd hier erop, heb ik veel geleerd over social media, maar heb ik het vooral ontzettend naar mijn zin gehad. Ik ga de eindeloze thee en tropische temperaturen op kantoor, de wandelingetjes met mijn leuke collega’s en de kerstverlichting bij het centraal station ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat zeker missen. Zoals ik als brabander (bijna nooit) zeg: Houdoe en bedankt!”