Dagboekjongen kijkt op tablet naar YouTube met televisie op achtergrond

Jaaroverzichten, wij zijn er dol op! Een heleboel ‘oh ja!’ momenten, ook in YouTube’s overzicht van video’s die door Nederlanders het meest bekeken zijn in het afgelopen jaar.

Op nummer 1 staat de spraakmakende documentaire ‘Boos: This is the Voice’. Deze bijna anderhalf durende aflevering heeft tot nu toe ruim 10 miljoen views. Geen verrassing wellicht, het onderwerp hield Nederland een tijd lang in zijn greep en dat zie je ook terug in de meest gebruikte zoekopdrachten in Google van dit jaar.

Op twee een aflevering van Het Jachtseizoen – Bankzitters op de vlucht, van Stuk TV, met 2,2 miljoen views.

Op de derde plaats een niet Nederlandse productie, de halftime show van de Amerikaanse Superbowl met onder andere Dr. Dre, Snoop Dogg en Mary J. Blige. De teller staat op 145 miljoen (wereldwijde) views.

Jammer genoeg geeft de NFL, de eigenaar van de video, geen toestemming om de video in deze blog af te spelen, maar je kunt hem wel hier op YouTube bekijken!

Het sketchprogramma ‘Je moeder’ van Sluipschutters (S5A1) van BNN/Vara staat op de vierde plaats, met ruim 1,3 miljoen views.

En op plaats 5 het programma  ‘Onthullingen Voice: Alle ogen zijn gericht op Ali B’ van de Telegraaf waarin wordt uitgekeken naar de nummer 1 van deze top 10, Boos: This is The Voice’