Dagboek

Wil je een kort filmpje maken? Dan zul je zeker overwegen om een van deze ‘tools’ te gebruiken.

 

  1. Ben je nog helemaal onbekend met het maken van video’s? Je kunt geen fouten maken met de Instagram built-in video tool. Het geeft je de mogelijkheid om je video in stukken te maken die je probleemloos op een professionele manier kunt samenvoegen.

 

  1. Hyperlapse is een handige tool van Instagram die je de mogelijkheid geeft om video’s in verschillende snelheden af te spelen. Zo kun je langere filmpjes versneld afspelen en heb je meer beeldmateriaal om in een korte tijd te laten zien. Hyperlapse is perfect voor ‘behind-the-scenes’ en ‘unboxing’ video’s. Je kunt zelfs j fans een snelle tour door jouw bedrijf laten zien.

 

  1. Flipagram is super makkelijk te gebruiken en helpt om je gedachten tot leven te brengen door het creëren van prachtige korte video verhalen. Het is perfect voor het posten op Instagram of Facebook. Vele mensen gebruiken deze video’s om met fans te communiceren, recensies geven van events en nog veel meer. Dit programma is te verkrijgen in de Apple Store en het is ook voor Android en Windows te verkrijgen.

 

  1. Videohance app laten jouw video er prachtig uitzien. Het geeft je de mogelijkheid om live-beelden van je mobiel aan te passen door het toevoegen van effecten, teksten, muziek en nog veel meer. Met Videohance is het makkelijk om een video te maken die er behoorlijk professioneel uitziet! Deze app is beschikbaar voor de iPhone.

 

  1. Stop Motion is makkelijk te gebruiken en brengt ook veel plezier met zich mee. Als een alternatief voor Google Play, geeft het je de mogelijkheid om video’s met de “fun stop-motion” techniek te ontwikkelen. Je kunt daarnaast ook nog Stop-Motion Lite Beide zijn beschikbaar op de iOs.

 

  1. Terwijl andere video-apps de focus op visuals legt, focust Adobe Voice op de stem en verandert jouw verhaal in een minutenlange animatie video. Spreek je verhaal in korte zinnen of boodschappen in je smartphone in en voeg hier animatie, plaatjes, foto’s, geluid en tekst aan toe. Deze app is alleen via de iPad te verkrijgen.

 

  1. Hou het simpel. 8mm neemt je terug in de tijd. Deze goedkope app geeft je de mogelijkheid om ouderwetse 8mm filmpjes in ‘real time’ te maken. Deze app is beschikbaar voor de iPhone en de iPad.

 

  1. Strikt gezien geen videotool, maar Cinemagram geeft je de mogelijkheid om een deel van een foto te animeren. Het geeft een gaaf effect en het is zeker waard om deze toe te voegen aan jouw videotool collectie.

 

  1. De iMovie app is net als zo velen een ‘editing’ tool die je snel en makkelijk gebruikt. Het heeft veel van de populaire opties van het desktop iMovie programma. Het geeft je de mogelijkheid om audio, tekst en special effects toe te voegen vanuit je telefoon. De app is te verkrijgen voor de iPhone, iPad en de iPod Touch.

 

  1. Kinemaster Pro Video Editor is een complete video editing tool die je de mogelijkheid geeft vanuit je smartphone te werken. Deze app is te verkrijgen voor Android (maar niet alle toestellen)