DagboekDe Rotterdamse top 100

De SocialMediaMonteur heeft vandaag de nieuwe de Rotterdamse Instagram Top 100 gepubliceerd. Nog steeds voert het account van voetballegende Robin van Persie de lijst aan. Het Instagram account van de oud-Feyenoorder is opnieuw gegroeid en heeft nu bijna 4,5 miljoen volgers. Het account van ex-clubgenoot Georgino Wijnaldum is opnieuw het meest gegroeid sinds de laatste keer, er kwamen ruim 380.000 volgers bij. Wijnaldum komt nu erg dicht in de buurt van DJ Afrojack die sinds de vorige keer ruim 10.000 volgers is verloren. Het instagram account van het 10-jarige internationale model Summer de Snoo is de hoogste nieuwe binnenkomer op plaats 19. Het Rotterdamse meisje, dat in de media ook wel de nieuwe Doutzen Kroes wordt genoemd is ook erg populair op TikTok.


Top accounts 

In de volgorde van de top 10 van de Rotterdamse Instagram Top 100 is niets veranderd. Het gaat vooral om accounts van voetballers, musici, grappenmakers en mode. Vrijwel alle accounts hebben een flinke groei doorgemaakt, alleen het account van DJ Afrojack kende een sterke terugval. Als het account van Wijnaldum hard blijft groeien lijkt het erop dat de voetballer de volgende keer de tweede plaats van Afrojack heeft overgenomen. 

Naast Summer de Snoo is de Rotterdamse zangeres Naaz in de Rotterdamse Instagram top 100 binnengekomen op plek 40. In de Rotterdamse Instagram Top 100 zijn de grootste en populairste accounts uit 010 opgenomen. Het betreft accounts van zeer uiteenlopende aard zoals bekende Rotterdammers, muziek, toerisme, sport, cultuur, etc. De volledige lijst is hier te vinden en wordt regelmatig bijgewerkt. De redactie van de Instagram Top 100 is altijd blij met tips over Rotterdamse Instagram accounts die nog niet in de lijst staan. 
 

Rotterdamse Instagram Top 100 in 2020
“Influencers blijven een belangrijke rol spelen op social media en zeker op Instagram (lees ook over andere 2020 trends). We zijn benieuwd of het niet meer zichtbaar zijn van de likes op Instagram berichten, zoals aangekondigd en deels uitgerold door Instagram, effect gaat krijgen op de populariteit van sommige Rotterdamse Instagrammers. ” aldus Anita Lussenburg van de Social Media Monteur. “Ook gaan we ons in 2020 natuurlijk verdiepen in alles wat met het Eurovision Songfestival te maken heeft, we verwachten dat dit evenement in Rotterdam veel mooie beelden op Instagram gaat opleveren.”